Pravé valašské frgály
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Máme pro vás osvědčený poctivý recept jako od babičky, tak se vrhněte na pečení.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,83 g |
Tuky | 151,36 g |
Vláknina | 22,84 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 624,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
Moje poznámka
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 18 minutami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Ořechová bábovka
SUMAVA před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 4 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 5 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 7 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 7 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 8 hodinami
Tématické fráze:
frgály recepty,
moravské frgále,
valasske frgaly,
recept na moravske frgale,
valašské frgály recept,
recepty valasske frgale,
těsto na frgale,
valašské frgále,
moravský frgál,
frgaly recept,
frgale,
moravské frgály,
frgale recept,
recept moravsky frgal,
recept na valašské frgály,
frgaly,
recept na frgály,
frgal recept,
moravsky frgal recept,
recept na frgale
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
žloutek,
mléko,
sůl,
droždí,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
povidla švestková,
cukr,
povidla švestková,
mouka,
máslo,
cukr,
máslo,
rum,
vejce
Komentáře (35)
Moje zkušenosti - byla jsem na kurzu pečení frgálů ve Velkých Karlovicích. Těsto jsme pod vedením lektorky dělali s olejem. Domů jsme dostali brožuru, kde byl recept na frgály s Herou. Zajímavé, že? Takže kdo ví, jaký tuk je ve skutečnosti v těch pravých frgálech.
Peču především s máslem. Před týdnem jsem zkusila Heru do frgálů /máslo došlo/. Byla jsem mile překvapena- takové vláčné a kypré těsto jsem z másla nikdy neměla a to dělám stále stejný recept.
Jednu bábovku dělám zásadně z Hery, je lepší než z másla.
Nikdy nezatracuji nic, co předem nevyzkouším. Pravda Hera není máslo - ale víme s jistotou, že to máslo je kvalitní máslo a nebylo 3 roky někde v mrazáku v potravinových rezervách?
No, frgál není Sacher, že
Milan:
K té hruškové náplni...
Nejedná se o povidla jako taková, ale o původně usušené hrušky (kvůli uskladnění), které se posléze (před pečením koláčů) rozvařily (odtud i název "hrušková voda")
Tak co, jak to dopadlo?
No, asi nedopadlo..., když jste jako hrob.
"mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá"
Mlíííko?
No, vlastně proč neééé, že?
Ale i do těchto "pravých" frgálů dát raději rum! ...a ani nemusí být pravý