Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 236 kJ / 2 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,55 g |
Tuky | 33,90 g |
Vláknina | 190,89 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 6,12 g |
Sůl | 14,33 g |
Sacharidy | 228,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák.
Krok 2: V něm na oleji osmahneme postupně cibuli, potom maso a před koncem chvilku česnek, opepříme.
Krok 3: Přilijeme fazole s vývarem, přidáme protlak, tymián a Masox. Zavřeme papiňák a asi 20min vaříme dál.
Krok 4: Pokud je vše měkké, dodáme kečup, sůl, cukr a zahustíme hl. moukou.
Zveřejněno 15. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hohenwartské fazole s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvWw
Moje poznámka
Hohenwartské fazole s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvWw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 27 minutami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 19 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 28 minutami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 2 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 3 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 3 hodinami
Domácí kečup
Marfyk před 4 hodinami
Banánové lívance
Mazej před 4 hodinami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazole s uzeným,
fazole s uzenym recept,
fazole s uzeným masem,
pikantní fazole s uzeným,
recepty na tmavé fazole,
fazole v papiňáku,
fazole a dal,
vařené fazole s uzeným masem,
testoviny s fazoli a uzenym chorvatsko,
bílé fazole s uzeným,
tmava fazole,
vařime fazole v papinaku
Suroviny:
fazole červené,
maso uzené,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
cukr,
olej,
pepř,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl
Komentáře (12)
A čo by sa stalo, keby som uvarila údené mäso a potom, podľa vášho receptu pokračovala ďalej, no namiesto sušenej fazule by som pridala konzervovanú=červenú v paradajkovej omáčke
tak to si radšej počkám=budem fazuľu a variť a variť až kým nebude mäkká, ako použiť papiňák. A napokon z toho nebude musieť byť fazuľová kaša.