Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 642 kJ / 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,50 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a tuřín očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
Krok 2: Na rozpuštěném másle zkaramelizujeme cukr, přidáme strouhaný zázvor, kmín, promícháme a přidáme pokrájenou zeleninu.
Krok 3: Orestujeme a podlijeme troškou vody - zelenina by neměla být potopená, jen tak 2 cm.
Krok 4: Pak podusíme doměkka, osolíme a okyselíme podle chuti a vydusíme všechnu vodu.
Krok 5: Do hotové zeleniny přidáme lžíci čerstvého másla.
Zveřejněno 24. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkev s tuřínem na zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ok3N
Moje poznámka
Mrkev s tuřínem na zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ok3N
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 39 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
tuřín recepty,
mrkev recepty,
tuřín s mrkví na zázvoru,
tuřín s mrkví,
strouhaný zázvor recept
Suroviny:
mrkev,
tuřín,
zázvor čerstvý,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř,
cukr hnědý,
ocet jablečný
Komentáře (11)