Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 617 kJ / 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,77 g |
| Tuky | 14,98 g |
| Vláknina | 2,18 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 39,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přiveďte vodu se špetkou soli k varu.
Krok 2: K uvařené polentě,trochu zchladlé, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.
Krok 3: Lžící nebo navlhčenýma rukama udělejte noky a dejte je vařit do vroucí vody-cca 3 minuty (když noky vyplavou napovrch jsou už hotové).
Zveřejněno 26. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polentovo-sýrové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNEz
Moje poznámka
Polentovo-sýrové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNEz
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 10 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 15 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 5 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
syrove noky,
polenta,
noky z pece,
noky recept,
noky z pece recept,
noky z pece top recepty,
sýrovo krupicové noky,
instantní polenta - recepty noky,
ztuhlá polenta
Suroviny:
polenta instantní,
sýr tvrdý,
vejce,
mouka hladká,
ořech muškátový,
petrželka,
sůl
Komentáře (6)
Taky jsem si říkala, že by to mohla být i dobrá pečená nebo fritovaná příloha k nějakým pokrmům, chce to zaexperimentovat