Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 591 kJ / 1 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,08 g |
Tuky | 45,96 g |
Vláknina | 6,33 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 142,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji zároveň se zbytkem mouky a solí přidáme ke kvásku a vymícháme těsto.
Krok 3: Po kratším nakynutí (20 minut) těsto propracujeme, rozválíme na plát a nakrájíme tyčky.
Krok 4: Z dvojitých tyček uděláme srdíčka, jednoduché jen zkroutíme a všechny dáme kynout na plech.
Krok 5: Než se vyhřeje trouba na 210°c, stihnou tyčky nakynout. Potřeme je vodou (nebo trochou rozšlehaného vejce), sypneme sezamem a upečeme.
Zveřejněno 13. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninové křupavé tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O22p
Moje poznámka
Slaninové křupavé tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O22p
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
křupavá slanina,
slaninové tyčky,
křupavá slanina recept,
slane tycky se slaninou,
slané preclíky s anglickou slaninou recept,
slaninové pečivo,
recepty-anglická křupavá slanina,
slaninove preclíky,
výborné křupavé tyčky,
slane tycky s pestem,
slané tyčky s anglickou slaninou,
párty tyčky se slaninou,
recept slaninove tycky,
tyčky se slaninou,
sýrovo slaninové preclíky,
nivové tyčky s anglivkou,
recept na krupavou slaninu,
chřupavá slanina recept,
recept slanina z boku
Suroviny:
voda,
slanina anglická,
sůl,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (20)
Když jsou takhle pružné, je dobré je nechat 5-8 minut ležet a teprve pak dávat na plech. Během toho odpočinku znovu začnou kynout, tím zvláční a ztratí tu svou nepoddajnou pružnost
Výdejní okénko? Ty ho ješté nemáš? U nás funguje velice dobře
Vazne uvazuji o vydejnim okenku, kdyz uz pecu denne..
Opetovne dekuji za skvely recept, od tebe je to vzdy tutovka.
Fantasticke, fantasticke a ihned hotove, zadne dlouhe crcani.
chocolate: ani mi nemluv - nejen ušetřené finance, ale i chuť! Manžel mi předevčírem koupil veliké slané preclíky - kromě soli žádná chuť (a ja mám v tomhle fakt vycvičený jazyk
Kazdopadne je to velka parada za cca deset korun tri davky-plus toho, co mate v lednici...s dovolenim budu sirit dal mezi kamaradky.
Luxusni, pridavam bod i foto
Janča (senky) už je zkousela, snad přidá i fotku?