Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 343 kJ /
3 906 kcal
Bílkoviny150,05 g
Tuky67,00 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 586 mg
Sodík 7,84 g
Sůl19,48 g
Sacharidy659,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Krok 2: Vše pokapeme trochou olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si akorát pozor, aby se Vám dýně nespálila. Jakmile jsou kousky měkké, necháme je vychladnout a poté je vhodíme do mixéru. Dýni rozmixujeme na hladké pyré. Krok 3: Rozmixovanou dýni přendáme do misky a přidáme k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl. Krok 4: Pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se Vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučených rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1-2 minuty. Krok 5: Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte. Krok 6: Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.

Zveřejněno 18. 2. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNql

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNql

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Krásný recept <3

Nám moc chutnají :yes: :-)Masožravci je jedí jako přílohu k masu. Mně chutnají se zeleninou.Děti vidí dýni a už křičí :"Noky.":-D

Kombinácia dyne s ricottou sa mi páči. :yes: Ukladám. ;-)

Tématické fráze:
dýnovo bramborové noky, ricottove noky, dynovo-bramborove noky, ricotove noky, dýňovo bramborové gnochi, noky se šalvějovou omáčkou, dýńovo-bramborové noky recept, ricotove noky se špenátem a slaninou, ricotove noky se špenátem, dynovo ricotové noky, dýňovo-bramborová noky

Suroviny:
pyré dýňové, sýr ricotta, sýr strouhaný, vejce, mouka, sůl, sýr gran moravia, šalvěj čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu