Dýňovo - cizrnové kari

Suroviny

cca 400 g máslové dýně nebo Hokaido
cca 400 g uvařené cizrny
máslo
kari koření
4-5 stroužků česneku
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem namočíme a uvaříme.

  2. V kastrolku rozpustíme máslo. Dýni nakrájíme na kousky.

  3. Rozpuštěné máslo zasypeme kari kořením a promícháme. Přisypeme dýni a pořádně promícháme, aby se všechny kousky pěkně obalily kari máslem. Chvilku restujeme, aby dýně pustila vodu.

  4. Za pár minut přidáme uvařenou cizrnu a opět promícháme. Podle potřeby dolijeme vodu.

  5. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme a dusíme, než je dýně měkká. Pokud máme Hokaido, v podstatě se rozvaří a vznikne z ní hustá omáčka. Pokud máme máslovou dýni, ta se moc nerozvaří, tak jí část vytáhneme a rozmixujeme na hladkou kaši a vrátíme zpět, a tím vytvoříme omáčku. Pokud se mezi mixovanou dýni připlete i nějaká cizrna, vůbec to nevadí.

  6. Na závěr můžeme dosolit, ale není třeba moc.

  7. Podáváme s bramborovými noky, bulgurem, kuskusem, rýží...

Poznámka od kuchařky

Na fotce se špaldovým bulgurem.

Komentáře k receptu Dýňovo - cizrnové kari

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cizrna recepty hokaido s cizrnou na kari cizrna na kari cizrna s dýní recept dynovo kvetakové kari dýně na kari s cizrnou máslová dýně na kari s cizrnem recept cizrna s dýní cizrna v kari omacce cizrna hokaido kari dynove kari se špenátem a cizrnou dýňovo cizrnové cizrna s máslovou dýní cizrnové kari dynovo cizrnova omacka na spagety dynove kari s cizrnou cizrna-recepty