Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 163 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,05 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Moje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 4 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Tématické fráze:
kacena se zelim,
šestihodinová kachna,
jak se peče kačena,
kačena se zelím recept,
kačena pomalé pečení,
6 hodinová kachna,
pomale peceni kaceny,
kacena top recepty,
kačena recept,
jak upect kacenu,
recept na kacenu,
kachna pečená 6 hodin,
kachna 6 hodin,
recept kacena se zelím,
sváteční kačena,
kačena se se zelím,
kachna se zelím,
kačena pečená 6 hodin,
jak se dela kacena,
kačena ze zelím
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)
Obě byly před pečením nasoleny 30 hodin; kvůli lepšímu porcování byly před pečením odstraněny vidlice (klíční kosti); obě se pekly bez podlévání
„Pomalá“ po 5 hodinách měla ve stehně 80°C
„Rychlá“ se pekla odkrytá při 225°C a teplota ve stehně po 55´ byla 85°C
Obě byly vykostěny (z koster právě vařím vývar)
Bylo nás u stolu 8 kousků a hodnocení vyšlo fifty fifty…
Chuťově byly obě srovnatelné…
„Pomalá“ byla měkčí
„Rychlá“ byla nepatrně šťavnatější, ale šla hůř od kosti
Pokud bych si měl příště vybrat, tak dám přednost „pomalé“, protože vytvořila dostatek šťávy
No, příště se vrátím ke klasice našich babiček…