Původní švestková povidla
Povidla se tradičně využívají do náplní buchet a koláčů ale také třeba k dochucení omáček. Pokud máte na zahradě švestku, neváhejte si z jejích plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle a možná se i zapotíme, ale výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Moje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 14 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 37 minutami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 39 minutami
Zavařené papriky
ZboSy před 1 hodinou
Šlehačkový závin
Noumik před 10 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 10 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 10 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 10 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 10 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit švestková povidla,
švestková povidla bez cukru,
povidla z blum,
domácí švestková povidla,
pravá švestková povidla,
svestkova povidla delana v troube,
rychlá švestková povidla,
švestková povidla recept,
zavařování povidel,
povídla švestková,
švestková povidla,
blumy povidla,
klasická švestková povidla,
švestková povidla pro diabetiky,
zavařovaní povidla,
povidla recept,
top recepty svestkova povidla,
švestková povidla bez cukru recept,
pravá švestková povidla recept,
jak uskladnit povídla
Suroviny:
švestky
Komentáře (20)
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla