Původní švestková povidla
Povidla se tradičně využívají do náplní buchet a koláčů ale také třeba k dochucení omáček. Pokud máte na zahradě švestku, neváhejte si z jejích plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle a možná se i zapotíme, ale výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Moje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Nejnovější recepty
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky se sýrem a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený patizon
Přidáno před 11 hodinami
Rýžový nákyp bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Plněná rajčata III
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Kiki před 6 minutami
Sváteční maková bábovka
Edlsek před 27 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Macek2511 před 38 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Stepankova před 1 hodinou
Moje muffiny
Mili5 před 1 hodinou
Třený borůvkový koláč s drobenkou
icecube58 před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 2 hodinami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 2 hodinami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 3 hodinami
Francouzské řízečky
Veramik před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit švestková povidla,
švestková povidla bez cukru,
povidla z blum,
domácí švestková povidla,
pravá švestková povidla,
svestkova povidla delana v troube,
rychlá švestková povidla,
švestková povidla recept,
zavařování povidel,
povídla švestková,
švestková povidla,
blumy povidla,
klasická švestková povidla,
švestková povidla pro diabetiky,
zavařovaní povidla,
povidla recept,
top recepty svestkova povidla,
švestková povidla bez cukru recept,
pravá švestková povidla recept,
jak uskladnit povídla
Suroviny:
švestky
Komentáře (20)
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla