Původní švestková povidla
Povidla se tradičně využívají do náplní buchet a koláčů ale také třeba k dochucení omáček. Pokud máte na zahradě švestku, neváhejte si z jejích plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle a možná se i zapotíme, ale výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Moje poznámka
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
Nejnovější recepty
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 6 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 6 hodinami
Frikadelky s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 16 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 2 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 2 hodinami
Zavařené papriky
ZboSy před 3 hodinami
Šlehačkový závin
Noumik před 11 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 12 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 12 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 12 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 12 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit švestková povidla,
švestková povidla bez cukru,
povidla z blum,
domácí švestková povidla,
pravá švestková povidla,
svestkova povidla delana v troube,
rychlá švestková povidla,
švestková povidla recept,
zavařování povidel,
povídla švestková,
švestková povidla,
blumy povidla,
klasická švestková povidla,
švestková povidla pro diabetiky,
zavařovaní povidla,
povidla recept,
top recepty svestkova povidla,
švestková povidla bez cukru recept,
pravá švestková povidla recept,
jak uskladnit povídla
Suroviny:
švestky
Komentáře (20)
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla