Pravé valašské frgály
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Máme pro vás osvědčený poctivý recept jako od babičky, tak se vrhněte na pečení.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,83 g |
Tuky | 151,36 g |
Vláknina | 22,84 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 624,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
Moje poznámka
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 9 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 23 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 7 minutami
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 39 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 1 hodinou
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 2 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 3 hodinami
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 3 hodinami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 4 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 4 hodinami
Tématické fráze:
frgály recepty,
moravské frgále,
valasske frgaly,
recept na moravske frgale,
valašské frgály recept,
recepty valasske frgale,
těsto na frgale,
valašské frgále,
moravský frgál,
frgaly recept,
frgale,
moravské frgály,
frgale recept,
recept moravsky frgal,
recept na valašské frgály,
frgaly,
recept na frgály,
frgal recept,
moravsky frgal recept,
recept na frgale
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
žloutek,
mléko,
sůl,
droždí,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
povidla švestková,
cukr,
povidla švestková,
mouka,
máslo,
cukr,
máslo,
rum,
vejce
Komentáře (39)
Moje zkušenosti - byla jsem na kurzu pečení frgálů ve Velkých Karlovicích. Těsto jsme pod vedením lektorky dělali s olejem. Domů jsme dostali brožuru, kde byl recept na frgály s Herou. Zajímavé, že? Takže kdo ví, jaký tuk je ve skutečnosti v těch pravých frgálech.
Peču především s máslem. Před týdnem jsem zkusila Heru do frgálů /máslo došlo/. Byla jsem mile překvapena- takové vláčné a kypré těsto jsem z másla nikdy neměla a to dělám stále stejný recept.
Jednu bábovku dělám zásadně z Hery, je lepší než z másla.
Nikdy nezatracuji nic, co předem nevyzkouším. Pravda Hera není máslo - ale víme s jistotou, že to máslo je kvalitní máslo a nebylo 3 roky někde v mrazáku v potravinových rezervách?
No, frgál není Sacher, že
Milan:
K té hruškové náplni...
Nejedná se o povidla jako taková, ale o původně usušené hrušky (kvůli uskladnění), které se posléze (před pečením koláčů) rozvařily (odtud i název "hrušková voda")
Tak co, jak to dopadlo?
No, asi nedopadlo..., když jste jako hrob.
"mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá"
Mlíííko?
No, vlastně proč neééé, že?
Ale i do těchto "pravých" frgálů dát raději rum! ...a ani nemusí být pravý