Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivovarský tokáň

Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale doporučujeme vyzkoušet i variantu s vepřovým, například z kýty nebo plece.

Hodnocení receptu je 4,9 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 642 kJ /
1 588 kcal
Bílkoviny137,39 g
Tuky80,32 g
Vláknina16,76 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy64,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na rozehřátém sádle dohněda. Přidáme maso nakrájené na nudličky a společně orestujeme, aby se maso zatáhlo. Krok 2: Přidáme hladkou mouku a asi ještě půl minuty restujeme. Pak přidáme mletou papriku a promícháme. Krok 3: Přilijeme vývar, pokud není slaný tak osolíme, přidáme rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka. Krok 4: Papriku nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Krok 5: Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Krok 6: Podáváme nejlépe s rýží.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 23. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivovarský tokáň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp53

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivovarský tokáň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp53

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velmi dobré, díky. :-8:yes:

Vynikající, dělám podobně.:-K:-K:-K

Marie Švarcová 7. 2. 2017 18:34
:yes::yes::yes::-K

byl výbornej,chválili a uděláme brzo znova :-)

Blanka: děkuji ;-)

super gulášek.už som si na ňom pochutnal.ani som si nestihol urobiť halušky čo mi tak chutil,tak som si ho dal s chlebom<3.prajem pekný deň Remcula

bembo: To mne moc těší, že chutnalo! ;-)

super,už som si na ňom pošmákol<3

Chutnalo :yes: ;-)

tanka1979: To mne moc těší :-)

alena pohořalová 7. 4. 2016 09:22
výborné všem to moc chutnalo díky ze recept :-)

alena pohořalová : Já děkuji za vyzkoušení :-)

newparanet 28. 3. 2016 18:11
spagetka:jj z profesionálního hlediska bych toto nenazval tokáněm, pivovarský guláš by mu slušel lépe. Tokáň je opravdu něco jiného.:yes:

luckyfucky: Určitě může;-), každý podle sebe :-)

luckyfucky 11. 3. 2016 09:15
:-) nemuze se masoxova kostka a mouka vynechat? :) tokany je jinak supr jidlo....marne toto Horni Śląsk je ponekud kraj ropaku

Irrena: Tak snad bude chutnat :-)

Dneska vařím:-p:yes:

Irule: Díky moc :-)

Jani super, moc dobré :-p:yes:, dostala jsem pochvalu i od tchána :-8, díky moc za recept, posílám foto a určitě jsem nedělala naposledy :-K

feferonka: děkuji :-)

Rodinka si moc pošmákla..díky za recept a posílám bodík;-)

alus.s: Děkuji :-)

vařila jsem dnes k obědu, moc jsme si pochutnali :-p :yes: :-p. Jani, vynikající recept :yes: 21 bodík

super recept co má člověkpořád vymýšlet k večeři

xanny: díky, ty jo, já bych na tohle jídlo skoro zapoměla:-D. Máme dnes fakt možnosti vařit denně cokoliv a všechno chceme vyzkoušet a pak zapomeneme na naši klasiku;-)

Náš dnešní oběd :-p, jako příloha těstoviny. Nemělo to chybu, přidávám další bod :yes:

Radku, ta cibule musí být tmavá, než se dá maso. Paprika je jen barevnější doplněk. Najdi si "Śoférský guláš", tam není žádná paprika a barva je hnědá. Já to raději dopíšu do receptu.;-)

me by zajimalo,z ceho vam ten gulas tak ztmavl,chytl cervenou barvu,delal sem ho,dal sem tam vse,ale barva byla svetla:-(

Barule (neregistrovaný/á), já dělám vše většinou v tlakovém hrnci, takže asi 20-25 min;-)

muzu se zeptat jak dlouho se to dusi ?? je tam jen zmineno zhe 5 minut pred dokoncenim....;-)

Tématické fráze:
pivovarský vepřový tokáň, tokáň, tokáň recept, pivní tokan, pivovarnický tokáň, pivovarský vepřový tokáň,, kuřecí tokáň, co je tokáň, recept na tokán, recept tokáň, vepřový tokán, vepřový pivovarský tokáň, tokán - recept, tokáň recepty, recepty tokáň, pivovrský tokáň, pivovarský tokáň,recept, pivovarský tokáň,recept, co je to tokan, veproví tokáň

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, česnek, feferonka, sůl, sádlo, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, pivo světlé, paprika čerstvá červená, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu