Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 235 kJ / 7 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,83 g |
Tuky | 449,30 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 2,79 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Krém:
Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.
Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.
Zveřejněno 19. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Moje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 1 hodinou
Pão de Queijo
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 3 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 3 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 3 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 3 hodinami
Koláčky z tvarohu
Atairka před 4 hodinami
Tématické fráze:
francouzsky rez,
francouzké řezy,
francouzske dezerty,
francouzské dezerty recepty,
francouzské zákusky,
francouske rezy,
francouzska slehacka,
francouzske moučníky,
francouzké dezerty,
francouske řezy recept,
francouzské žloutkové řezy,
francouzske rezy s jablky,
jemné francouzské řezy recept,
francouzké řezy recept,
francouzský řezy s pudinkem,
francozke rezy,
francouzské zákusky recepty,
velmi jemné francouzské řezy,
orechy šlehačka dezert,
francouzské jablkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko plnotučné,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
žloutek,
bílek,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač
Komentáře (12)