Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s liškami, medvědím česnekem a baby špenátem

Vepřová krkovice se skvěle hodí k dušení a díky obsahu tuku si uchová šťavnatost a bohatou chuť. V tomto receptu ji kombinujeme s voňavými liškami, ale skvěle bude chutnat i s jinými druhy hub. Na konci přimíchaný baby špenát a medvědí česnek dodá tomuto jídlu jarní svěžest.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 057 kJ /
253 kcal
Bílkoviny11,13 g
Tuky12,33 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy17,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa po okrajích nařízneme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, máslo a zprudka opečeme, aby se povrch zatáhnul. Krok 2: Osolíme je, přidáme nakrájenou cibuli, houby a krátce společně orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme chilli a přikryté dusíme doměkka. Krok 3: Na závěr vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek a baby špenát. Krok 4: Podáváme s pečenými bramborami, nebo rýží.

TIP: 30 oblíbených receptů na zpracování medvědího česneku

Zveřejněno 22. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s liškami, medvědím česnekem a baby špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzB4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s liškami, medvědím česnekem a baby špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzB4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavá kombinace a určitě ji velmi chutná ;-)

děkuju vám:-)
Simonko, medvěd se musí využít, než zase zmizí;-):-))

Majko krásný receptík:-pa koukám,že už to zase začíná s tím medvědem:-D,jen já stále nemám zdroj,jednou se mi podařilo si ho koupit na trhu;-)+

To je krása:-p:yes:

Moc hezký recept a krásná pastva pro oči:-K:-p:yes:

magdalenka: to je potom těžký - komu není rady, tomu není pomoci;-):-)):-))

maris:teraz večer ani za svet, radšej hladujem.

magdalenka: běž si natrhat česnek a už máš základ a můžeš začít vařit;-):-))

Drahos z kamene: děkuju:-)

Nepochybne chutná záležitosť...tu je studený sporák a nič pod zub. Takže závidím.:yes:

maiva: díky;-):-)

Maris, hezký recept jako vždy:-p+:yes:

Děkuju:-)

A voní to až k nám ;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky na liškách, vepřové plátky recept, vepřové plátky na kámen, platky na liskách, vepřové plátky, vepřovy plátek s medvědím česnekem, vepřové s liškami, veprovy platek na liskach, recepty ze špenátem, recepty s medvědím česnekem, veprove na liskach, recepty se špenátem, pečene vepřeve, veprovy platek s liskami, zapečené vepřové plátky s liškami

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, houby lišky, pasta chilli, česnek mědvědí, špenát baby, vývar masový, olej, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu