Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s parmazánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tabita

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 758 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny264,93 g
Tuky37,00 g
Vláknina28,18 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 694 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy402,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadorbno. Na pánvičce nabo woku si rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm cibulku dozlatova. Já vždy přihodím ještě celý kmín, krásně se teplem rozvoní. Přidáme maso a restujeme, dokud se nezatáhne. Ochutíme grilovacím kořením, podliieme vodou. Krok 2: Nakrájíme tři rajčátka na kostičky a přidáme k masové směsi a necháme ještě dusit. Vody dávám poměrně dost, aby bylo dost šťávy a těstovinové plátky hezky změkly a neměly suché tvrdé okraje. Krok 3: Na bešamel rozpustíme máslo na pánvičce a s moukou uděláme jíšku. Zalijeme smetanou, dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem. Přidáme nastrouhaný parmazán. Já dala asi 150 g. Bešamel ochutíme troškou soli, čerstvě namletým pepřem a mletým muškátovým květem. Ohříváme na slabém plameni, dokud se sýr úplně nerozteče a neudělá se nám hladká omáčka. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme troškou másla a naspod dáme porci bešamelu. na který naskládáme 4 plátky lasagní vedle sebe. poté masovou směs, opět pláty, bešamel, pláty, masovou směs, pláty... atd, dokud nám suroviny stačí. Končíme vždy vrstvou masa, kterou poklademe zbylými rajčátky nakrájenými na kolečka a plátkovým sýrem, eidamem nebo goudou, případně jakýkoliv, který máte rádi . Kreativitě a inspiraci se meze nekladou.

Zveřejněno 7. 4. 2016

Poznámka autora Tabita

Lasagně doma naprosto milujeme. Okoukala jsem pár receptů z netu, postřehy a zkušenosti od mé skvělé potencionální tchýně a přidala něco dle své chuti a z toho všeho mi vyšel "můj" recept, jak je dělám já. Třeba osloví nějakého začátečníka, kterým jsem byla, co se týče lasagní, nedávno i já.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzE7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mně by zase chyběla bazalka a česnek - knín ani grilovací koření bych rozhodně nepoužila. :-O

Začátečník by jiste uvítal informaci o tom, kolik, mléka, smetany a mouky přijde do bešamelu, maslo je jasné ;-)

Lasagne mám veľmi rada, ale to grilovacie korenie...to do lasagní nie. :-(

tejaja: určitě bych tam nedala ani kmín (nepatří tam), zato v receptu chybí oregano, kterým lasagne tak nádherně voní ;-)

Tématické fráze:
lasagne s parmazánem, lasagne parmazan, lasagne z mletého masa s parmazanem, lasagne s vepřovým masem a parmazánem, recept besamel s parmazánem, lazane s z avokáda, recept s parmazánem, lasagnne s parmezánem, lasagne se špenatem a parmazanem, recepty - lasagne parmazanem, lasagne s mletým masem a parmazanem

Suroviny:
maso hovězí mleté, těstoviny lasagne, cibule, koření grilovací, olej, rajče, kmín celý, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, parmazán, květ muškátový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu