Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové lasagne

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 977 kJ /
3 340 kcal
Bílkoviny196,73 g
Tuky246,77 g
Vláknina29,88 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 5,82 g
Sůl13,81 g
Sacharidy70,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu rozebereme na listy a spaříme v hrnci s vařící vodou, pak necháme okapat. Jednu cibuli si pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném sádle a dáme k mletému masu. Krok 2: Přidáme ještě vejce,druhou pokrájenou cibuli, červenou papriku, česnek, pepř a osolíme. Dno i strany pekáčku vyložíme plátky anglické slaniny, na ní poklademe vrstvu kapustových listů, můžeme dát ještě česnek a posypeme částí strouhaného sýra a dál rozprostřeme polovinu mletého masa. Krok 3: Vrstvy uděláme dvě, končíme vrstvou kapusty, na kterou dáme poslední plátky anglické slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Zveřejněno 27. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Dělávám k nim bramborovou kaši, nebo brambory v jakékoliv podobě. Česneku dávám hodně, je to s masem a kapustou velmi dobrá kombinace.

Zdroj: Recept mám léta vystřižený z jakéhosi časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31AM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31AM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dnes som robila v podstate tento recept s malou odchýlkou, štedro som ukladala aj listy medvedieho cesnaku s kelovými listami, s opekanými zemiakmi to bol veľmi chutný chod! Takže +!

Bibinko, oběd byl výborný, posílám bodík:yes:

místo kapusty jsem použila červený kadeřávek ze zahrádky :-), je to vlastně blízký příbuzný kapusty, i chuťově. Jídlo při pečení přímo božsky vonělo, ještě jsem neochutnala, jedeme teď pryč, ale budu se těšit k obědu :-p:yes:

Martuška, plnená kapusta ( alebo plnený kel ) je jedno jedlo a lasagne sú iné jedlo. Takže ja by som to nezamieňala;-);-);-)

Zkoušela jsem to v sobotu a bylo to výborné. Doporučuji.:-*

no taky mito připadá jednodušší, než ty závitky ;-):-p:yes:

tak tohle je mi hodně sympatické :-p, takové jednodušší a možná lepší, než balit mleté do kapustových listů.

Tématické fráze:
kadeřávek recepty, kapustové lazaně, kapusta kadeřávek recepty, kapusta mleté maso, kapustové lasaně, lasagne z mleteho masa, mleté maso v kapustě, kapusta kadeřávek, kadeřávek recept, lazaně recept s mletým masem, mlete maso s kapustou, lazane s kapustou, mleté maso kapusta, lasagne s vepřovým masem recept, lasagne, kapusta a mlete maso, kapusta s mletým masem, kaderabek kapusta recept, recepty kapusta kadeřávek, recepty z kadeřávku

Suroviny:
kapusta, míchané mleté maso, slanina anglická, sýr eidam, cibule, česnek, sádlo, vejce, paprika čerstvá červená, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu