Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,81 g |
| Tuky | 74,56 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 376,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut.
Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama.
Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.
Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut.
Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Moje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 19 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 51 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 3 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 9 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty,
bezlepkové recepty,
recept na bezlepkovou pizzu,
těsto na bezlepkovou pizzu,
bezlepkové těsto,
bezlepková kynutá buchta,
kynuté bezlepkové buchty,
bezlepkove kynute kolace,
bezlepkové koláče recept,
bezlepková pizza ládi hrušky,
pizza z bezlepkove mouky,
langoše z kynuteho testa,
kynuté těsto z kukuřičné mouky,
bezlepková těsta,
langoše z kukuřičné mouky,
kolače z bezlepkove mouky,
bezlepkový chleba jako normální,
bezlepková mouka na pizzu,
kolac z bezlepkove mouky,
bezlepkový koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
mouka bezlepková,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
mouka rýžová,
rum,
ghee
Komentáře (36)
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.