Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové řízečky

Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou omáčkou. Pochutnáte si přímo královsky.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 745 kJ /
656 kcal
Bílkoviny50,36 g
Tuky29,56 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,46 g
Sacharidy46,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané žampiony, sýr a salám nastrouháme na jemno. Kdo má rád větší kousky, může nastrouhat na hrubším struhadle. Krok 2: Přidáme nakrájenou cibulku na drobno, rozdrobený chleba a zbytek přísad. Krok 3: Vymícháme směs, strouhanku přidáváme postupně tak, aby šly tvarovat řízečky. Obalíme ve strouhance. Krok 4: Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Vhodná příloha jsou brambory a domácí tatarská omáčka.

TIP: Jak správně smažit houby

Zveřejněno 21. 4. 2016

Poznámka autorky mika59

Záměrně jsem tam nedala ani česnek, ani výrazné koření, aby vynikla chuť a vůně žampionů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Znn2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Znn2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taky to zkusím, dělám žampionovou polévku, obalované, takže nový recept.dik.👌🤗💐

:-)<3:yes::yes: Strouhané žampiony jsem nikdy nedělala, to musím zkusit. Recept i foto se mi líbí. :-K

Marie Svarcova: Děkuji Maruško 🌸

Je fajn, když máš období temna, jako teď já :-D, a můžeš sáhnout na jistotu. Tvé recepty a nápady jsou pro mne jistotou a proto na ně vždy vsázím. Takže dnes žampionové řízečky v mém podání. Něco podobného dělávám jako Řízek junior, jenže tam nedávám ty žampiony :-). Přidávám foto ;-)

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani za vyzkoušení.:yes:..máš moc pěknou fotku...;-);-):-K Díky:-)

Děkuji všem...:-):-K

Dnes byly žampionové řízečky k obědu a je opravdu mňamka:yes::-p:-p:-p

Pěkný receptík,to musím vyzkoušet:-p:-p:yes:

Dobrý nápad s tím nastrouháním všeho dohromady. Já jsem vždy plnila hlavičku žampionu.:-D:yes:

strouhat žampiony mi přijde trochu barbarské, lepší jsou obalené vcelku a můžou se i naplnit něčím dobrým

:-Kmakaluzo: Taky se nemusí strouhat a mohou se krájet:-p. A plněné a obalené jsou výborné, ale to už je zase jiný recept.:-)

Krásné papáníčko

Super...:yes:

Hezká a chutná rychlovka:yes:

Tématické fráze:
žampiony recept, žampionové recepty, žampiony recepty, žampiony, jak krájet žampiony na smažení, žampiony 150 g, jak oloupat žampiony, žampionové řízky, jak krájet zampiony, oběd se žampiony, nejlepší směs se s žampiony, žampiony-recepty, řízky ze žampionových hlaviček, zampiony-recept, jak nakrajet velke zampiony na smazeni, recepty - žampiony, recept velké žampiony, obalene zampiony, řízečky, hlívové řízečky

Suroviny:
žampióny, sýr tvrdý, šunka, vejce, mouka hladká, strouhanka, cibulka jarní, smetana, chléb toustový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, strouhanka, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu