Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 423 kJ / 6 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,69 g |
Tuky | 410,34 g |
Vláknina | 53,75 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 10,54 g |
Sůl | 25,79 g |
Sacharidy | 546,89 g |
Postup přípravy
Kmín zlehka orestujeme na 20 g másla spolu s cibulkou nakrájenou nadrobno, přilijeme trochu vody s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme nakrájené červené zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, ocet, sůl a necháme pod pokličkou vařit na mírném plameni do změknutí.
Na pánvičce připravíme jíšku z másla a hladké mouky, tu následně přidáme do hrnce se zelím, necháme provařit. Nakonec vše případně dochutíme solí, cukrem, octem či máslem. Krok 6: Majonéza:
Vyšleháme žloutky a velmi pomalu za stálého míchání přiléváme olej až do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a rozetřený česnek. Nakonec ještě počkáme na hotovou omáčku kterou přidáme z masa, vyšleháme a pridáme sůl a pepř dle chuti. Krok 7: Maso :
Maso volíme podle chuti, nejlépe krkovičku.
Lze je upéci v troubě, ale já jsem ho připravoval na pánvičce. Maso si opepříme a osolíme. Na pánvičce zahřejeme sádlo nebo máslo, přidáme kmín a česnek. Přidáme maso pokrájené na plátky asi 2 cm silné (nenaklepáváme). Orestujeme do zlatavé barvy, následně zabalíme do alobalu asi na 10 minut, aby "došlo". Šťávu z pánvičky a z alobalu zredukujeme a přidáme ji do připravené majonézy. Krok 8: Podávání :
Před podáváním osmažíme na oleji kolečka cibule. Na sucho orestujeme kmín.
Housku rozkrojenou na půl orestujeme na másle. Na spodní část housky nandáme ledový salát, zelí, maso, majonézový dresink, kroužky cibule . Lze přidat i plátky jablka.
Horní část housky potřeme pasterizovaným bílkem a posypeme vločkovou mořskou solí (Maldon) , orestovaným kmínem a lístky rozmarýnu.
Zveřejněno 26. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Moje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 10 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 19 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřo knedlo zelo,
recept vepřový hamburger,
knedlo vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept,
recepty vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept rozmarýn,
hamburger s zelím,
vepřový hamburger recept,
hamburger se zelím,
knedlo vepřo zelo recept,
recepty knedlo vepřo zelo,
hamburger recept,
zelí do hamburgru,
vareni knedlo zelo vepro.cz
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
droždí,
mléko,
cukr,
rohlík,
máslo,
česnek,
zelí červené,
cibule,
ocet,
cukr,
brambory,
kmín celý,
mouka hladká,
sůl,
žloutek,
citron,
olej,
česnek,
pepř,
sůl,
maso vepřové,
kmín celý,
česnek,
máslo,
jablko,
cibule,
bílek,
rozmarýn,
sůl mořská,
kmín celý
Komentáře (6)
Magdalenko tady to mas. www.biokamo.cz/Pasterizovany-vajecny-bilek-250g-d1242.htm?tab=description
cukr - candida, ma ji 70% lidi, mozna jeste vic, jen o tom vsichni nevedi
zeli - varene nici jatra, ja bych musela pouzit syrove nebo kysane
mouka a mleko - silne zahlenuje
Je to jiste hodne mnamy a moc pekne vymakany receptik, takovy echt cesky
Davam 100 bodu za kreativitu!
15 sekundové varenie vajíčka ste vyskúšali? Aké je jeho následné použitie?
Vďaka.
No jo, protoze amici to berou tak, ze to je nejaky druh chleba, ten knedlik. Oni si mysli, ze je to asi upecene, protoze je to z mouky a tak to nazyvaji jako "bread" . Vsechno je u nich jednoduse bread ...bageta, rohliky, pletynky, bulky, tortila, bagels, vanocka, naan, brioche, chapatti, ciabatta, foccacia, croisant, atd. .....vsechno je proste bread a tim jsou zvykly si nahrnovat z talire na vidlicku jidlo, nebo na lzici , aby si neuspinili ruce. Australane povazuji knedlik za chleba take a jsou velmi prekvapeni, ze jim ty knedliky utopite v omacce ....no a co ted s tim, kdyz jsou tak mokre???