Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s hráškem smetanovou omáčkou a bramborovou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Barborka15

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 218 kJ /
769 kcal
Bílkoviny5,77 g
Tuky75,47 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Krok 2: Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek. Krok 3: Slejeme z hrášku vodu a přidáme k vývaru, povaříme asi 5 min. Krok 4: Pomalu přilejeme smetanu. Krok 5: Na pánvi si uděláme z mouky a másla, světlou jíšku, kterou lze popřípadě omáčku zahustit.

Zveřejněno 13. 3. 2013

Poznámka autorky Barborka15

Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjQ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Teď jsem dovařila a opravdu mňamka :yes: Zahustila jsem pohankovou moukou a moc dobré :-8

Ňamka ze samých dobrých věcí:yes::-p
Posílám bodíka:yes:

Majka8:Jo tak da se pridat cokoliv... ;-) A VZDYCKY TO CHUTNA:)

Dávám bodík:yes:protože tento recept znám a dost často vařím a vím,jak je to dobré:yes:Nedávno jsem vařila a přidala trochu hub,bylo to ještě lepší:-))

To by chutnalo klukům, kde je hrášek, tam jsou oni;-):yes:

Jůůů, taky dělám :-)

I já bych si pochutnala:-p:yes:

Bibinka:Děkuji:-8... určite bude.. je to mnamka... Nevedela jsme co mam udelat na obe v lednici jsme mela jen hrasek a smetanu, tak jsme to jednoho dne spojila dohromady a je to paradicka, obcas to obmenim s mrkvi... Chutna to i detem, maly mi vzdycky vydlabe jen zeleninu a maso.. :);-)

Barborko, to by nám chutnalo a dávám ti 2.bod:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso s bramborovou kaší, vepřové s kaší, vepřové s bramborovou kaší, vepřové maso na hrášku, vepřové s hráškem omáčka, vepřové maso s bramborovou kasi, bramborová kaše s omáčka s vepřovým masem, jak zahustit bramborovou kaši, 33000 receptů, vepřové na houbách s hráškém, smetanová bramborová kaše, veprové nudličky s bramborovou kaší, čím vylepšit bramborovou kaši, vepřové maso s kaší, veprove maso z bramborovou kasi, vepřové maso s omáčkou a s kaší, smetanova kase, vepřové bramborová kaše, bramborová kaše vepřové, veprove na mrkvi s bramborovou kasi

Suroviny:
maso vepřové, smetana 12%, hrášek sterilovaný, máslo, sůl, pepř, mouka, vývar hovězí, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu