Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Navíc ještě odkaz na "Jemné noky", které jdou použít na slano i na sladko:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 21:04
15. 11. 2019 20:55
15. 11. 2019 19:32
15. 11. 2019 19:22
15. 11. 2019 19:15
15. 11. 2019 18:41
3. 11. 2019 16:33
3. 11. 2019 15:31
3. 11. 2019 15:10
( Já dělám brknedle úplně jinak - uvařím brambory oloupané nakrájené na kousky v osolené vodě, měkké sliji, v tom samém hrnci šťouchnu šťouchadlem na brambory, minutku nechám vypařit, na půl kila prsknu jedno vejce a přisypávám dětskou krupičku do křehké konzistence - cca 200 g, dle sezony přidám trochu bramborového škrobu, bleskově ušoulám knedle a rovnou dávám do už vařící vody...lepší neznám...)
3. 11. 2019 14:37
3. 11. 2019 13:28
Já jen stále dokola si myslím, že podle receptu musí být začátečník schopen uvařit...a z "500 g brambor + 2 vejce + mouka + sůl" nemá šanci...jaká mouka? kolik? jaké brambory - uvařené? studené?...
Proto jsem si dovolila navrhnout tu formulaci "brknedlík z půl kila brambor dle vlastních zvyklostí", to ať si každý najde "svůj knedlík"...a zrovna tady si myslím, že z některých typů těst ty vlastně noky u jinak fajn receptu nebudou fungovat bo budou jak beton....
3. 11. 2019 11:35
3. 11. 2019 10:09
Mám trochu problém s tím "těstem"...buď popsat jak se má udělat... a nebo jednodušeji "těsto na bramborové knedlíky dle vlastních zvyklostí z půl kila brambor"...každý je dělá trochu jinak....
( a nejsem si jistá, že všechna těsta na brknedlíky jsou na tuhle přípravu vhodná...zrovna to moje asi ano...)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Báječné švestkové knedlíky: Vyzkoušejte tuto pochoutku z různých těst
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Tématické fráze: toasty nahlovsky gnocchi na sladko recept plněné taštičky podle náhlovského švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka, povidla švestková, mléko, cukr, skořice mletá, čokoláda, oříšky, šlehačka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
13 názorů