Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 923 kJ / 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g |
| Tuky | 9,35 g |
| Vláknina | 11,33 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 15,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je hlavně ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
Krok 2: Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 až 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
Krok 3: Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje (měl by mít asi 170 °C). Dáme jen tolik růžiček, aby plavaly, ne naráz, jinak se na sebe nalepí! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly dozlatova. Smažíme po částech, ale jde to rychle.
Krok 4: Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, případně podobný jednoduchý okurkový dip.
Zveřejněno 10. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Moje poznámka
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 9 minutami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 20 minutami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 55 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 2 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 13 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
pakora recept,
pakora,
dip ke smaženému květáku,
recept pakora,
coz květáku,
recept na pakoru,
recpt pakora,
co je pakora?,
pakora z kukuřičné mouky,
květáková korma,
dip k smaženému květáku,
pakora recept videorecepty,
recept na indickou pakoru,
pakora těsto
Suroviny:
květák,
mouka hladká,
kmín mletý,
koriandr sušený,
chilli,
kurkuma,
žloutek,
voda,
olej rostlinný,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)