Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 12,25 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem.
Krok 2: Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle mě potřebovat asi tak 4-5 hodin). Kváskové těsto nestačí přikrýt utěrkou jako kvasnicové (měla jsem v míse, přikryté talířkem).
Krok 3: Já jsem vyzkoušela pomalé kynutí.
Těsto jsem připravila večer a po vypracování nechala kynout hodinu v kuchyni na lince, potom jsem ho na noc (cca na 10 hodin) dala do lednice a ráno, před odchodem do práce jsem ho vyndala zase na linku. Po příchodu z práce jsem těsto propracovala a začala jsem válet, mazat, krájet. Krok 4: Když je těsto vykynuté, trošku propracujeme a rozválíme na co nejtenčí plát (příště zkusím ještě tenčí). Plát potřeme skořicovou pastou a srolujeme. Podélně rozkrojíme, smotáme a spojíme do kruhu. Toto nakrojení a pletení je důležité, protože se tak promazané okraje těsta krásně dokřupava propečou, hlavně zakončení musím ještě vychytat, asi to chce grif a zručné ruce. Krok 5: Po upletení těsto přikryjeme třeba mísou od těsta a necháme ještě cca hodinku nakynout (díky prokrojení vytékalo trochu másla, proto příště nechám kynout srolované a po rozkrojení a spletení hned upeču). Krok 6: Nakonec pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C asi 20-25 minut. Krok 7: Na mřížce pak necháme úplně vychladnout.
Těsto jsem připravila večer a po vypracování nechala kynout hodinu v kuchyni na lince, potom jsem ho na noc (cca na 10 hodin) dala do lednice a ráno, před odchodem do práce jsem ho vyndala zase na linku. Po příchodu z práce jsem těsto propracovala a začala jsem válet, mazat, krájet. Krok 4: Když je těsto vykynuté, trošku propracujeme a rozválíme na co nejtenčí plát (příště zkusím ještě tenčí). Plát potřeme skořicovou pastou a srolujeme. Podélně rozkrojíme, smotáme a spojíme do kruhu. Toto nakrojení a pletení je důležité, protože se tak promazané okraje těsta krásně dokřupava propečou, hlavně zakončení musím ještě vychytat, asi to chce grif a zručné ruce. Krok 5: Po upletení těsto přikryjeme třeba mísou od těsta a necháme ještě cca hodinku nakynout (díky prokrojení vytékalo trochu másla, proto příště nechám kynout srolované a po rozkrojení a spletení hned upeču). Krok 6: Nakonec pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C asi 20-25 minut. Krok 7: Na mřížce pak necháme úplně vychladnout.
Zveřejněno 12. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
Moje poznámka
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
estonský kringel,
skoricovy kringel,
pomalé kynutí v lednici,
kváskové šneky,
skoricovy weigl,
pomalé kynutí,
kringel,
skořicové šneky s kváskem,
sušenky z kvásku,
kváskové skořicové šneky,
kvaskové sušenky,
moučníky z kvásku,
moucniky z kvaskoveho testa,
kváskové recepty,
skořicově kringel,
moučníky z kvásku recepty,
moučník z kvásku,
estónský kvásek,
skoricovi sneci z žitného kvásku,
šneka z žitného kvásku
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
kvásek,
máslo kakaové,
vejce,
cukr třtinový,
sůl,
máslo,
skořice mletá,
agáve
Komentáře (5)