Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat přebytky cuket. Díky sněhu z bílků je krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřisáhlým masožravcům. Je skvělý čerstvě upečený, ale i po studenu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 169,31 g | 
| Tuky | 201,28 g | 
| Vláknina | 27,62 g | 
| Cholesterol | 1,58 g | 
| Sodík | 4,72 g | 
| Sůl | 11,76 g | 
| Sacharidy | 238,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu, cibuli  a česnek oloupeme. Starší cuketu vydlabeme, mladou není potřeba. Uzené maso nakrájíme nadrobno.
	Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
	Krok 4: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní. Vše důkladně promícháme.
	Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do cuketové směsi.
	Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech.
	Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je nákyp dobře propečený. Po vytažení by špejle měla být čistá, bez zbytků těsta.
	Krok 8: Nákyp podáváme teplý i po studenu.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
					
				
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 49 sekundami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 14 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 29 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketovy nakyp, 
						
						
							cuketový dráteník, 
						
						
							nakyp z cukety, 
						
						
							cuketová nádivka s uzeným masem, 
						
						
							cuketa recepty, 
						
						
							cuketová nádivka s uzeným, 
						
						
							recepty z cukyny, 
						
						
							cuketa nákyp, 
						
						
							recepty z cukety nákyp, 
						
						
							pes ze salámu, 
						
						
							cuketovy nakyp s uzenym, 
						
						
							cuketový nákyp na hrnky, 
						
						
							cuketový nákyp recept, 
						
						
							recepty z cukety, 
						
						
							cuketový nákyp s uzeným masem, 
						
						
							cuketa-dráteník, 
						
						
							dratnik z cukuty, 
						
						
							recepty s cukyny, 
						
						
							cuketový nákyp se sněhem, 
						
						
							cuketová nakyp
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							vejce, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							majoránka
						
					
	
			
	
	
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.