Suroviny
Porce: velikost zvolíme podle počtu potřebných porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 788 kJ / 2 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,60 g |
| Tuky | 65,71 g |
| Vláknina | 43,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,08 g |
| Sůl | 7,58 g |
| Sacharidy | 479,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme. Vzniklou hmotu necháme zcela vychladnout
Krok 2: Smícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme. Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto. V mikrotenu necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.
Krok 3: Zatím z hmoty vytvoříme kuličky podle zvoleného počtu a velikosti. Z odpočinutého těsta uděláme váleček, odkrajujeme kousky a obalujeme kuličky. Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme obalit v sezamu. Hotové koule smažíme ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené. Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské sladké koule Bánh Rán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GV77
Moje poznámka
Vietnamské sladké koule Bánh Rán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GV77
Nejnovější recepty
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 8 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
bánh rán,
vietnamske sladkosti,
banh ran recept,
vietnamský dezert,
vietnamské potraviny,
vietnamské dezerty,
sezamove koule,
báhn rán,
vietnamske recepty,
bánh rán recepty,
vietnamske sladke kulicky,
bahn ran recept,
báhn ran recepty,
vietnamské sezamové koule,
vietnamské recepty sladkosti,
vietnamské smažené těsto,
dědečkovy sladké,
recept sezamove koule,
vietnamské sezamove koule recept,
vietnamsky desert
Suroviny:
mouka,
mouka rýžová,
kaše bramborová instantní,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
fazole mungo,
cukr moučkový,
olej,
kokos strouhaný,
semínka sezamová
Komentáře (5)