Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 271 kJ / 1 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,94 g |
| Tuky | 6,38 g |
| Vláknina | 51,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,32 g |
| Sůl | 15,27 g |
| Sacharidy | 185,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.
Krok 2: Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.
Krok 3: Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.
Krok 4: Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.
Krok 5: Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.
Krok 6: Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 20. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Moje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Nejnovější recepty
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 35 minutami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 18 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 5 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 15 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Tématické fráze:
paprikovo rajčatové čatní,
recept ze zralých rajčat
Suroviny:
rajče,
celer řapíkatý,
cibule šalotka,
fenykl,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
cukr třtinový,
pepř cayenský,
omáčka worcesterová,
tabasco,
sůl mořská
Komentáře (3)