Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 271 kJ / 1 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,94 g |
Tuky | 6,38 g |
Vláknina | 51,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,32 g |
Sůl | 15,27 g |
Sacharidy | 185,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.
Krok 2: Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.
Krok 3: Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.
Krok 4: Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.
Krok 5: Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.
Krok 6: Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 20. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Moje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 48 minutami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 1 hodinou
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 11 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 20 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 41 minutami
Dýňová polévka
BublinaF před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Gothaj před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 1 hodinou
Pečená dýně
Agliooglio před 1 hodinou
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Ludmila B před 2 hodinami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 2 hodinami
Švestkový crumble
olgaja před 3 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 3 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
paprikovo rajčatové čatní,
recept ze zralých rajčat
Suroviny:
rajče,
celer řapíkatý,
cibule šalotka,
fenykl,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
cukr třtinový,
pepř cayenský,
omáčka worcesterová,
tabasco,
sůl mořská
Komentáře (3)