Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 271 kJ / 1 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,94 g |
| Tuky | 6,38 g |
| Vláknina | 51,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,32 g |
| Sůl | 15,27 g |
| Sacharidy | 185,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.
Krok 2: Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.
Krok 3: Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.
Krok 4: Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.
Krok 5: Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.
Krok 6: Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 20. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Moje poznámka
Rajčatová esence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Avn
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 14 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Danulka52 před 27 minutami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 53 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 6 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
paprikovo rajčatové čatní,
recept ze zralých rajčat
Suroviny:
rajče,
celer řapíkatý,
cibule šalotka,
fenykl,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
cukr třtinový,
pepř cayenský,
omáčka worcesterová,
tabasco,
sůl mořská
Komentáře (3)