Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 235 kJ / 3 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,06 g |
| Tuky | 117,03 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 532 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 457,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 částí a každou vyválíme na velikost rozpínací dortové formy. Formu vymastíme máslem, vložíme první placku těsta, potřeme ji povidly, můžeme posypat mletými ořechy a přiložíme další placku těsta.
Každou vrstvu těsta takhle potřeme a lehce posypeme ořechy, poslední přiložíme a necháme suchou. Krok 3: Po nakynutí dortu potřeme povrch zbylým bílkem, posypeme mandlovými lupínky a dáme upéct – vložíme do trouby vyhřáté na 170°C, pečeme asi 30 minut, pak teplotu ještě snížíme a dort dopečeme. Vpíchnutím špejle zkusíme, jestli je propečený a pokud ano, necháme ho částečně zchladnout ve formě a teprve pak z ní vytáhneme.
Čerstvě upečený, ještě horký, můžeme potřít rozpuštěným máslem nebo směsí másla a rumu – povrch zvláční.
Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 částí a každou vyválíme na velikost rozpínací dortové formy. Formu vymastíme máslem, vložíme první placku těsta, potřeme ji povidly, můžeme posypat mletými ořechy a přiložíme další placku těsta.
Každou vrstvu těsta takhle potřeme a lehce posypeme ořechy, poslední přiložíme a necháme suchou. Krok 3: Po nakynutí dortu potřeme povrch zbylým bílkem, posypeme mandlovými lupínky a dáme upéct – vložíme do trouby vyhřáté na 170°C, pečeme asi 30 minut, pak teplotu ještě snížíme a dort dopečeme. Vpíchnutím špejle zkusíme, jestli je propečený a pokud ano, necháme ho částečně zchladnout ve formě a teprve pak z ní vytáhneme.
Čerstvě upečený, ještě horký, můžeme potřít rozpuštěným máslem nebo směsí másla a rumu – povrch zvláční.
Zveřejněno 22. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frgálový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrmr
Moje poznámka
Frgálový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrmr
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 2 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 11 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaová roláda V2
Ketynna před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 2 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 3 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 4 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 5 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 6 hodinami
Tématické fráze:
frgalovy řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
cukr,
žloutek,
sůl,
máslo,
droždí
Komentáře (6)