Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 651 kJ / 1 112 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,86 g |
| Tuky | 32,36 g |
| Vláknina | 31,89 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 125,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a až začne na okrajích zlátnout, přidáme na kostičky nakrájená tofu a ještě jej s cibulkou asi 5 minut osmahneme, nakonec přidáme uzenou papriku a česnek a odstavíme z plotny. Papriky nakrájíme na větší kostky, rajčata na kolečka a tavenýr nastrouháme (stačí na hrubším struhadle).
Krok 2: Když máme vše připravené začneme vše vrstvit do pekáčku. Většinou si ingredience rozdělím na půlku akorát brambory na třetiny. Nejprve začneme bramborami, vyložíme jimi dno pekáčku, posolíme je, opepříme a lehce posypeme kmínem. Další na řadě je první polovina tofu s cibulkou, na něj polovina nastrouhaného tavenýru, papriky a rajčat a přikryjeme druhou třetinou brambor, které opět posolíme, opepříme a pokmínujeme. Celý postup ještě jednou zopakujeme, s tím, že poslední vrchní vrstva jsou brambory, které jen posolíme.
Krok 3: Francouzké brambory pečeme 20 minut přikryté při 200°C a poté ještě 15 minut odkryté, aby okraje brambor chytly trošku zlatavou barvu.
Krok 4: Tip: V rodinném receptu jsme ještě přidávali natvrdo uvařené vejce (nakrájené či nastrouhané na vrstvu se sýrem), pokud by jste jej chtěli nahradit, použijte černou sůl při solení spodní a střední vrstvy brambor.
Zveřejněno 22. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Moje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 2 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 3 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 5 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 5 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Tématické fráze:
francouzké brambory,
francouské brambory,
francouzské brambory,
francouzké brambory recept,
francouzkebrambory,
francouzke brambor,
francouskebrambory,
francouzké brmbory,
francouzske brambory s tofu,
francouzké brambory,
francouzké brambory s mletým masem,
francouske,
recepty francouzké brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzke b,
bramboryfrancouzké,
francouzke brambory s masem,
francouzke brambori,
top recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
tofu,
cibule,
paprika,
rajče,
tavenýr,
paprika sušená uzená,
česnek granulovaný,
olej,
kmín celý
Komentáře (3)