Rumfordská polévka (jušele)
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji krajíčkem dobrého chleba, může se stát i vaší oblíbenou podzimní polévkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 863 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,87 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 22,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.
Krok 2: Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.
Krok 3: Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.
Zveřejněno 5. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Moje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 43 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 44 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 47 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 48 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 49 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 52 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
rumfurdská polévka,
polévka rumfurdská,
rumfurdska polévka recept,
rundfordská polévka recept,
polívka rumfordská,
rumfurdska,
rychtarska polievka,
runfurdská polévka recept,
runfordská polévka recept,
rumfordská polívka,
- polévka rumfurdská recept,
polivka pro chude,
rumfrtská polévka,
rychtarska polívka,
polívka s čerstvého hrachu,
recept rumfurdska polevka,
rundfurdska polevka,
rumfurdská polévka recept nejlepší,
bavorska gulasova polevka recept,
runfurdska polevka
Suroviny:
skelet kuřecí,
cibule,
česnek,
zázvor,
brambory,
mrkev,
celer,
kroupy,
hrách,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)
No, asi proto, že jsem byl za školou když se brala B.N.
tejaja:
Zmrzlinu taky občas peču; úspěch vždy zaručen
Ale avšak dosud jsem, bláha, žil v domnění, že izolantem jsou vzduchové bublinky ve sněhu...