Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová zavařenina

Dýňová zavařenina je sladká pochoutka, která se hodí k pečivu, palačinkám i do dezertů. Je skvělým způsobem jak si uchovat podzimní úrodu na zimu. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat ke skořici i hřebíček.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 550 kJ /
609 kcal
Bílkoviny7,15 g
Tuky2,84 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy127,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni a jablka oloupeme. Krok 2: Nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme vodu a ostatní suroviny. Krok 3: Vaříme do změknutí. Krok 4: Horké nandáme do připravených skleniček. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a tak je necháme vychladnout.

TIP: Jak na dýňovou marmeládu

Zveřejněno 9. 10. 2016

Poznámka autorky HankaPu

Chuť zavařeniny si musí každý upravit podle svého. Záleží na druhu dýně a kyselosti jablka.

Dýni jsem měla máslovou. Pokud bych dělala z dýně Hokaido, určitě bych jí neloupala. U té slupka krásně změkne. Zavařenina je dobrá na koláče, do buchet, nebo i do sladkých kynutých knedlíků. Pokud chceme mít zavařeninu jemnější, můžeme jí ještě rozmixovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová zavařenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9Ol

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová zavařenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9Ol

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Stojí za vyzkoušení i zavaření do sklenic. 😊

Moc pěkné, dobré využití dýně;-):-):yes:

Hanka a to ešte sterilizuješ, že?

magdalenka: Magdi, ano pokud bych jí chtěla uchovat déle, určitě bych jí sterilizovala. Já jí ale měla na " rychlé využití " :-D
Dala jsem jí na koláč a do buchet a nezbylo nic. :-)

Dobrý nápad. Stojí mi tady v komoře ještě jedna dýně a nevím, co s ní. Zavařeno už mám 40 sklenic :-D

Jana Remkova: to pre celé kasárne robiš? Myslela som, že sú už zrušené u vás...:-D

Tématické fráze:
dýňova zavarenina, zavařenina z dýně, dynová marmeláda s ananasem, zavařenina z máslové dýně, dyně zavařeniny, zavařeniny z dýně, zavařeniny dyně, dýňová marmeláda s merunkama, recept na zavařeninu z dýně, máslová dýně zavařenina, recept na dýňovou zavařeninu, dynove zavareniny, dýně a zavařeniny, dýnová zavařenina recept, dýně zavařenina, zavařenina z dýní, recept zavařené dyne, zavrenina, zavařenina, recepty dýnová marmeláda se skořicí

Suroviny:
dýně, voda, jablko, šťáva citronová, med, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu