Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravé tvarohovo-hokaidové muffiny v kakaovém košíčku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 velkých muffinů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 093 kJ /
1 456 kcal
Bílkoviny72,84 g
Tuky69,39 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy122,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme dýňové pyré. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostky (slupku odstraňovat nemusíme) a povaříme ve vodě cca 10 minut. Poté vodu slijeme a uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 2: Vločky a ořechy rozmixujeme na mouku, přidáme kakao, rozmačkaný banán, vejce a promícháme. Dolijeme trochu vody/mléka, aby těsto mělo konzistenci tak akorát na tvarování košíčků. Krok 3: Do vychladlého pyré přidáme 1/2 rozmačkaného banánu, tvaroh, vejce a důkladně promícháme. Krok 4: Těsto rozdělíme podle počtu košíčků a vlhkými prsty ve formičkách, které jsme předem vymazali a vysypali moukou ,(můžeme použít silikonové formičky), tvarujeme košíčky rovnoměrně podél stěn formiček. Krok 5: Košíčky naplníme vrchovatě náplní a dozdobíme ořechem nebo rozinkami. Krok 6: Pečeme na 180°C asi 20 minut.

Zveřejněno 24. 10. 2016

Poznámka autorky Lucie95

Ke slazení jsem použila jen banán - polovinu do těsta a polovinu do náplně. Kdo má rád sladší, lze přidat med/datlový sirup apod. (těsto pak není třeba doředit vodou).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVBo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVBo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Hezký recept, jak využít dýni hokkaido na dvoubarevné muffiny:yes::-K

Tématické fráze:
muffiny z dýně hokaido, hokaidove sladke pyre, tvarohovokakaove muffiny, hokaidové mafiny, buchta z hokkaida, hokajdové mufiny, banán s tvarohem muffiny, mufiny z dýně a tvarohu, zdravá napln na košíčky, zdrava náplň do košíčků, tvarohove muffiny, zdrave recepty s tvarohem, hokaidove pyré, mufiny, hokaido, hokaidové buhty, zdravé tvarohové mufiny, recept na tvarohové muffiny, hokajdová buchta, zdravé těsto na košíčky, hokajdove recepty

Suroviny:
vločky, ořechy, vejce, banán, kakao holandské, tvaroh, banán, vejce, dýně hokkaido, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu