Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 881 kJ / 3 318 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,70 g |
Tuky | 131,02 g |
Vláknina | 46,60 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 240,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).
Krok 2: Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu). Zmiešame všetko so zemiakmi.
Krok 3: Panenku nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom), pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak, aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút)
Krok 4: ALEBO Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech, kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (nakoniec posypem rascou, dochutíme soľou, ml. čiernym korením, a môžeme pridať ešte kolieska čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí).
Krok 5: Do vyhriatej rúry na 200°C vložíme plech, ktorý máme prikrytý alobalom a pečieme hodinu.
Krok 6: Nakoniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút. Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil labuť a servíroval.
Zveřejněno 16. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská pochoutka v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jE7
Moje poznámka
Živáňská pochoutka v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jE7
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 10 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
živánská krkovice v alobalu,
živáňská z krkovice v alobalu,
maso v alobale,
kapr po zivansku,
pahreb,
pahreba,
zivanska pochutka,
veprove po zivansku,
recept na zivansku v rure,
živanska,
zivanska krkovicka,
nejlepší živánská,
živanska valobalu,
zvanska v alobalu,
vepřová krkovice v alobalu,
veprova krkovice po zivansku,
živánská v pahrebe,
živanska v popelu,
recept živanská,
kapr po živáňská
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása uzená,
slanina uzená,
cibule,
brambory,
olej,
olej olivový,
sůl,
pepř černý,
kmín celý
Komentáře (6)
Inak to vysvetliť neviem, ale, správny výraz sa dá nájsť aj Slovenko-Českom slovníku.
MirkaL:
Pahreb je žhavý popel, uhlíky.
A v čom je to jednoduchšie? Netreba umývať kopu hrncov po restovaní mäsa a varení zemiakov a výsledok je rovnako dobrý