Bramborová focaccia se semolou
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i brambory přidané do těsta.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 001 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,48 g |
| Tuky | 36,20 g |
| Vláknina | 23,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 382,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: 12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme trošku droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme mouku. Pak toto řídké těstíčko zakryjeme a necháme 12 hodin pracovat.
Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme ostatní suroviny (droždí opět předem rozmícháme ve vodě) a vymísíme těsto, které necháme 1-2 hodiny kynout.
Krok 3: Plech na pečení dobře vymastíme olivovým olejem a vykynuté těsto na něj vyškrábneme. Naolejovanými prsty ho roztáhneme do požadovaného tvaru (pokryje téměř celý plech) a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Do povrchu zatlačíme olivy a půlená rajčátka řeznou plochou dolů, posypeme oreganem, bohatě pokapeme olivovým olejem a necháme dokynout.
Krok 5: Pečeme asi 25-30 minut.
Zveřejněno 1. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Moje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 49 minutami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Dýňový chlebíček
Přidáno před 2 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 2 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 9 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 14 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
bramborová foccacia,
brammborová focaccia,
focaccie,
focaccia z prefermentu,
focaccia pekarnomanie,
bramborova fokaciia,
focaccia ze semolinové mouky,
semolinovy kolac,
bramborová focacia,
bramborové focacica,
focaccia v olivovém oleji,
foccacia,
brambovrová focaccia,
recepty ze semoly,
bramborove foccaccie
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
brambory,
mouka hladká,
mouka semolinová,
sůl,
olej olivový,
droždí čerstvé,
olivy,
rajče cherry,
olej olivový,
koření oregáno
Komentáře (6)
hosta: pročpak?