Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 059 kJ / 1 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,54 g |
Tuky | 82,64 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klopsy vytvoříme tak, že mleté maso smícháme s vejcem prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, nasypeme majoránku.
Krok 2: Vytvoříme kuličky, kdyby byla hmota moc hustá, můžeme přilít trochu vody.
Krok 3: Do pekáčku nalijeme lečo, na něho položíme klopsy a zalijeme pivem, ponoříme bobkový list a nové koření.
Krok 4: Dáme do trouby a pečeme při 220 st. asi hodinu.
Krok 5: Jako příloha se hodí brambory nebo jen suchý chléb.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klopsy pečené na leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WOj
Moje poznámka
Klopsy pečené na leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WOj
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
klopsy v rajské omáčce,
klopsy z mletého masa,
klopsy na smetaně,
masové klopsy,
klops,
dábelské koule,
rajská omáčka s klopsy,
pečené maso na leču,
klopsy v rajské omáčce recept,
co jsou klopsy,
klopsy v rajské,
dabelske koule v rajske omačce,
pečené lečo,
klopsy s rajskou omáčkou,
klopsy s hráškem,
masové klopsy v rajské omáčce,
mleté klopsy,
maso na leču,
masové koule v leču,
klopsy s rajčatovou omáčkou
Suroviny:
maso mleté,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
lečo,
pivo světlé,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (17)
Díky za fotky
Ještě jednou děkuji za velmi chutný recept
Ivi,dík za krásný receptík
A všem dík za bodíky
Kdysi v hospodě u Rumpála ve Svitavách měli jako specialitu Ďábelské koule. Byly to klopsy, snad na leču, ale se smetanou, lehce pikantní, inu ďábelské, jedly se s knedlíkem. To už je nějakých 35 let co se mi po tom stýská, a ještě se mi nepovedly uvařit. Neznáte někdo?
Tyhle skvostné klopsy na leču už jsou blízko, blizoučko, ale ještě to není ono.
Každopádně, BOD už je tam. A zasloužený.