Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 207 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,10 g |
Tuky | 70,48 g |
Vláknina | 33,45 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,41 g |
Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran. Krok 2: Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme 2 lžícemi marmelády a poklademe nakrájenou uzeninou. Hustě posypeme částí nastrouhaného celeru, zavineme do rolády a zajistíme nití. Krok 3: V papiňáku na rozehřátém oleji do zlatavé barvy orestujeme cibuli, položíme roládu a ze všech stran ji prudce osmažíme. Podlijeme vývarem, zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru a přidáme lžíci rybízové marmelády. Krok 4: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni doměkka (kýtu cca 30 minut, plec cca 40 minut).
Po ochlazení hrnec otevřeme, roládu vyjmeme stranou a uchováme v teple. Krok 5: Šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme plátek másla a podle potřeby dochutíme solí. Silným varem odvaříme na hustější konzistenci.
Pokud chceme více šťávy, můžeme v troše vody rozmíchat 1-2 lžičky solamylu a 2 minuty provaříme. Krok 6: Z rolády odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Roládu také můžeme podávat s pečivem po studenu, nakrájenou na tenčí plátky.
Zveřejněno 14. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beskydská vepřová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Zg
Moje poznámka
Beskydská vepřová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Zg
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Sbotka před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 3 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 3 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 4 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 4 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
TondaJ před 6 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
roláda z vepřové plece,
vepřové rolady,
vepřová roláda z plecka,
roláda z vepřového plecka,
vepřová roláda recept,
masová roláda z vepřového masa,
vepřová roláda z vepřové plece,
roláda z vepřové kýty,
vepřová roláda z kýty,
recept na veprovou roladu,
vepřové roladky,
vepřove rolada,
vepřová roláda po studenu,
vepřova rolada z plece,
veprovarolada,
vepřová roláda recepty,
vepřové maso na celeru,
rolada vepřova,
vepřová roláda
Suroviny:
maso vepřové,
celer,
salám,
vývar,
marmeláda rybízová,
cibule,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
režná nit,
čerstvé bylinky
Komentáře (15)
Všem děkuji za komentáře a hodnocení