Knedlíčky z pivního sýra ve vývaru
Suroviny
Porce: 16 knedlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 711 kJ / 2 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,97 g |
| Tuky | 164,26 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 3,19 g |
| Sůl | 7,83 g |
| Sacharidy | 74,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem, přidáme trochu soli a pepře a jedno rozklepnuté vajíčko. Kdo chce, může přidat trochu pálivé papriky. Vše promícháme.
Sýr vyndáme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky s rohlíky. Přisypeme nasekanou petrželku a mouku. Rukou vše jemně spojíme v těsto. Krok 3: Navlhčenýma rukama vytvoříme přibližně 16 knedlíčků o průměru 3-4 cm. Na pánvi rozpálíme olej a knedlíčky v něm opečeme do zlatova ze všech stran. Při smažení sýr z knedlíčků nevytéká a na povrchu vytvoří křupavou krustu. Krok 4: Já jsem tentokrát spojila knedlíčky z pivního sýra se silným vývarem. Vývar s kořenovou zeleninou nalijeme do talířů, přidáme křupavé knedlíčky z pivního sýra a vše posypeme nasekanou pažitkou. Kdo chce, může ještě přidat trochu čerstvě umletého pepře. Krok 5: Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné a krásně voní. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou. Krok 6: Kdo nechce polévku, může jednotlivé knedlíčky napíchnout na slámku, společně s olivou nebo cherry rajčetem. Přidejte i pár listů zeleného salátu a podávejte jako předkrm nebo malé občerstvení k vínu. Chutím a fantazii se zde meze nekladou.
Sýr vyndáme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky s rohlíky. Přisypeme nasekanou petrželku a mouku. Rukou vše jemně spojíme v těsto. Krok 3: Navlhčenýma rukama vytvoříme přibližně 16 knedlíčků o průměru 3-4 cm. Na pánvi rozpálíme olej a knedlíčky v něm opečeme do zlatova ze všech stran. Při smažení sýr z knedlíčků nevytéká a na povrchu vytvoří křupavou krustu. Krok 4: Já jsem tentokrát spojila knedlíčky z pivního sýra se silným vývarem. Vývar s kořenovou zeleninou nalijeme do talířů, přidáme křupavé knedlíčky z pivního sýra a vše posypeme nasekanou pažitkou. Kdo chce, může ještě přidat trochu čerstvě umletého pepře. Krok 5: Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné a krásně voní. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou. Krok 6: Kdo nechce polévku, může jednotlivé knedlíčky napíchnout na slámku, společně s olivou nebo cherry rajčetem. Přidejte i pár listů zeleného salátu a podávejte jako předkrm nebo malé občerstvení k vínu. Chutím a fantazii se zde meze nekladou.
Zveřejněno 19. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WA8X
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WA8X
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
knedliky ze syra,
hovězí vývar s tvarůžkový mi knedlicky,
recept knedlíčky tvarůžkové
Suroviny:
sýr pivní,
rohlík,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
olej řepkový,
petrželka,
sůl,
pepř,
paprika sušená pálivá,
vývar masový,
mrkev,
celer,
pažitka
Komentáře (13)
mika59: stejně dobré z olomouckých tvarůžků..., knedlíčky mňam-mňam.