Králík na zelenině v pomalém hrnci

Pomalý hrnec Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Pomalý hrnec Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Suroviny 4 porce

2 králičí hřbety
2 větší mrkve
1/3 větší bulvy celeru
2 řapíky celeru
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 větší rajské jablíčko
sůl
Koření od Antonína „Králík“
50 g špeku na kostičky
l lžíce sádla
3 dl vývaru
plátek másla (asi 0,5 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout.

  2. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH.

  3. Do výpeku přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme, až je krásně opečená. Naposled přidáme na menší kousky nakrájené rajské jablíčko. Takto připravenou zeleninu přidáme ke králíkovi a přilijeme vývar.

  4. Při 120°C jsem králíka pomalila 2 hodiny 30 minut. Pak jsem králíka schovala do předehřáté mísy. Zeleninu jsem propasírovala a nakonec jsem pro zjemnění přidala kousek másla. Zahušťovat není třeba. Maminka podávala s bramborovým knedlíkem, já mám raději bramborovou kaši.

Poznámka od kuchařky

Tenhle recept jsem našla v matčině kuchařce s poznámkou „Božidara Turzonovová“. Zpravidla se u nás připravuje na velikonoční pondělí.

Komentáře k receptu Králík na zelenině v pomalém hrnci

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Nikina: Niky, díky za důvěru. Králík je skutečně dobrý a omáčka výborná. Báječně se ti to povedlo i fotka je pěkná. A za bodík děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Marcelko bylo to V Ý B O R N É!!! :yes: Pekla jsem na 150°C 2,5 hodinky v troubě, akorát jsem nepasírovala, ale mixovala a rajče jsem nejdříve sloupla z kůže a vypreparovala semínka a podávala s br. noky :-) Přidávám důkazní foto a obrovský bod ;-):-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    1974andrea: Andrejko díky:-K. Byla jsem moc zvědavá, jaký to bude rozdíl oproti pečenému. Rozdíl je to veliký-maso je mimořádně jemné:-p.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Takže už i ty jsi propadla pomalení:-D. Králíka dělám obdobně, tak mohu dát s klidným svědomím bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    suslajda: Hani zkus, omáčka je chutná a je i kaloricky lehká. Díky za komentář:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Pomaláč taky nemám, ale dá se i tak zkusit:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, nadělil mě ho Ježíšek a to bylo první jídlo, které jsem v něm dělala. Maminka to normálně pekla v troubě asi 1,5 hodiny a pak s tím nakládala jako já v PH. Díky za bodík:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pomaláč sice nemám,ale chuť na tuto dobrotu mám velikou:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Díky Rebeko, no, oni měly být protknuty, ale nebylo čím:-D, protože jsem trošku postonávala a zapomněla jsem to napsat do soupisu nákupu manželovi:-D, tak to bylo bez špíčku, ale i tak to bylo velmi chutné:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Hezký receptík:-K já bych ty hřbítky ještě protkla špíčkem:-8:-D;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: králík v pomalém hrnci pečený králík v pomalém hrnci králík na smetaně v pomalém hrnci králík na zelenině pomalý hrnec králík králík pomalý hrnec králík na pánvi králík na celeru králík pečený v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty králík zelenina v pomalém hrnci pomale peceni kralika králík na kořenové zelenině vývar z králíka v pomalém hrnci vyvar z kralika králík na zelenině a česneku králík pečený vpomalém hrnci kralik v pomalém hrnci recepty králík na česneku a zelenine králík na česneku v pomalém hrnci