Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Krém č. 1: Vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem, můžeme ochutit rumem. Krok 4: Krém č. 2: Smetanu na šlehání svaříme s nasekanou čokoládou, necháme projít varem a dáme do druhého dne odležet. Pak ji zašleháme do másla s asi 100 g cukru. Krok 5: Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.
Zveřejněno 6. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Moje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 5 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 20 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 36 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 45 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví pařížské rohlíčky,
pařížské rohlíčky,
krem na parizske rohlicky,
krém do pařížských rohlíčků,
pařížské rohlíčky recept,
pařížské rohlíčky video,
pařížský krém do cukroví,
pařížský krém na rohlíčky,
pařížský krém na rohlíčky,
super pařížské rohlíčky,
pařížské ořechové rohlíčky,
pariske rohlicky,
pařížské rohlíčky bez šlehaní,
pařížské rohlíčky krém,
parisske rohlicky,
recept na pařížské rohlíčky,
krém na škaredé rohlíčky,
parizke rohlicky,
pařížské rohlíky,
škaredé rohlíky
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kakao,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
poleva čokoládová,
tuk
Komentáře (131)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
No, že popraskají není na závadu
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
No, záleží na velikosti, že
Po 40g asi 25 až 30 kousků
Musíte nejdřív ušlehat máslo s trochou cukru a tu šlehačku tam lít po troškách, spíš jako kapat, za stálého chodu šlehače. Dělám jedině tento krém do cukroví , je to vlastně čistě máslový, jen to máslo má méně procent, když se zředí šlehačkou, ale je výborný a do zdobičky perfektní, protože je hezky kompaktní, hladký, a nemá žádné hrudky.