Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami

Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 369 kJ /
566 kcal
Bílkoviny14,73 g
Tuky23,38 g
Vláknina43,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy54,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očištěnou, oloupanou nakrájíme na kostičky, česnek a cibuli nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme mrkev a restujeme do barvy. Krok 2: Přidáme sušené bylinky, špetku od každé - tymián, rozmarýn, bazalka, oregano, saturejka
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.

TIP: Fazole v naší kuchyni

Zveřejněno 16. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk1j6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk1j6

Marie

Komentáře (2)

Eja57: :-) moc děkuji a přeji krásný zbytek dne :-K

Dala bych si:-K
Hvězdičky letí.

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, celer, česnek, rajče cherry, cuketa, olej olivový, fazolky zelené, fazole, sůl, koření provensálské, vývar masový, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu