Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 1 hodinou
Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno 8. 11. 2024 12:00
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová buchta s tvarohem
Petulice před 38 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Miru17 před 59 minutami
Chop Suey
Jiri_Vavra před 1 hodinou
Kořeněné krevety smažené na másle
Hanes před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Japin před 1 hodinou
Asijské nudle se zeleninou
imzlin@seznam.cz před 1 hodinou
Brambory s bylinkovým máslem v alobalu
Lucie1001 před 1 hodinou
Vepřové nudličky na cibuli, pórku a paprice
Lucie1001 před 1 hodinou
Kuřecí stehna v zakysané smetaně a bylinkách
Istar před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (2)