Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,88 g |
| Tuky | 150,52 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 210,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvasnice ev. kvásek a kvasnice, trošku vody, necháme vzejít kvásek.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Zveřejněno 2. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Moje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 25 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 19 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 39 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Tématické fráze:
syrovy chleb bez mouky,
sýrový chleba bez mouky,
sýrový chléb,
syrovy chleba,
spanelsky bochník,
recepty z tvrdého chleba španělský,
chleb bez mouky,
spanelsky cnleba psenicny,
sýrový chleba bez mouky recept,
chléb mamo,
domácí španělský chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mléko,
olej,
vejce,
sýr uzený,
sýr niva,
sůl
Komentáře (8)