Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 780 kJ / 2 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,55 g |
Tuky | 44,55 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 5,61 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 358,10 g |
Postup přípravy
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky, 8-10 kusů. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Krok 3: Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-10 min).
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Moje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
lneny rohlík,
jak vyválet rohlík,
recept.rohlíky,
lněná mouka recepty,
jak vyválet těsto na rohlíky,
rohlík recept,
jak vyválet rohliky,
rohlíky recept,
rohlicky ze lneneho seminka,
sádlové rohlíky,
slané tyčky sádlové,
lněné rohlíky,
recepty ze lněné mouky,
lmene rohlíky,
rohlíky se lněné semínko,
domácí rohlíky lnena mouka,
rohlíky z lněné mouky,
jak svinout rohliky,
recept lněná mouka,
rohlik jak vyvalet
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
sůl,
semínka lněná,
sádlo,
mouka hladká,
semínka lněná
Komentáře (5)
Je pravdou, že potřené jen vodou chytá hůř barvu. Proto mám raději vždy s trochou vejce.