Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 827 kJ / 3 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,51 g |
Tuky | 198,42 g |
Vláknina | 15,47 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,90 g |
Sacharidy | 239,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Necháme vzejít kvásek, přidáme obě mouky, syrovátku, sůl, česnek a olej a vypracujeme vláčné nelepivé těsto.
Na teplém místě a přikryté necháme asi hodinu kynout (zdvojnásobí objem). Krok 2: Zapracujeme nadrobno pokrájené olivy a rozdělíme na jednotlivé kousky - mně vyšlo osm dílků. Ty rukou roztlačíme do oválu, posypeme parmazánem, zatočíme do roládek a na plechu s pečícím papírem - a přikryté - necháme opět v teple kynout. Krok 3: Zhruba po půl hodině ostrým nožem nařízneme vršek baget, můžeme potřít máslem a dáme péci asi na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 170 st.C.
Upečené horké bagety potřeme rozpuštěným máslem.
Na teplém místě a přikryté necháme asi hodinu kynout (zdvojnásobí objem). Krok 2: Zapracujeme nadrobno pokrájené olivy a rozdělíme na jednotlivé kousky - mně vyšlo osm dílků. Ty rukou roztlačíme do oválu, posypeme parmazánem, zatočíme do roládek a na plechu s pečícím papírem - a přikryté - necháme opět v teple kynout. Krok 3: Zhruba po půl hodině ostrým nožem nařízneme vršek baget, můžeme potřít máslem a dáme péci asi na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 170 st.C.
Upečené horké bagety potřeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 1. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivové bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GNJ0
Moje poznámka
Olivové bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GNJ0
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 7 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 2 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 5 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 6 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 7 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 8 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 8 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 9 hodinami
Tématické fráze:
olivové tyčinky,
bagetky,
bageta s olivami,
bageta s olivami recept,
olivová tyčinka recept,
recept na olivové tyčinky,
olivové housky,
bagetky s olivami,
olivové spirálky,
olivová tyčinka recepty,
olivová houska,
bagety s olivami,
bageta s olivami recepty,
olivová tycinka,
olivové tyčinky recept,
baketa s olivami,
bageta s olivovým olejem,
olovové housky recept,
bagetky recept,
recept olivové tyčinky
Suroviny:
droždí,
voda,
cukr,
mouka polohrubá,
mouka pohanková,
zakysanka,
olej,
sůl,
česnek sušený,
olivy černé,
sýr parmazán strouhaný,
máslo
Komentáře (3)