Dýně pečená s česnekem a chilli

Lucasinka Kuchařka:

Zeleninová jídla 10 názorů

57

Suroviny

1 máslová dýně (cca 500 g)
5 stroužků česneku
1 červená chilli paprička
1 lžička uzené papriky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni důkladně omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a naporcujeme ji na menší kousky.

  2. Chilli drobně nasekáme, česnek oloupeme, pokrájíme na větší kousky nebo plátky a vše přidáme k dýni.

  3. Přilijeme olej, posypeme paprikou, promícháme a necháme zhruba 1-2 hodiny marinovat.

  4. Naloženou dýni pak přendáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 stupních asi 30 minut.

  5. Po upečení dýni osolíme a podáváme se zeleninovým salátem a česnekovým dipem.

Poznámka

Máslovou dýni nemusíme loupat, protože pečením či vařením slupka změkne. Místo máslové dýně je možné použít dýni Hokkaido.

http://www.lucasinka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýně pečená s česnekem a chilli

  • hancaviolka hancaviolka

    |Včera jsem dostala dýni Hokkaido,vyhledala receptík a trefila mňamku hned napoprvé!!!!Výborné, místo chilli jsem posypala provensálskými bylinkami (kvůli 3letému synovi), moc jsme si pochutnali, posílám bodík a řadím mezi oblíbené:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Lucka,semienka má:-DJednu fotku dyne som teda zmazala a tri pridala:-8dúfam,že nevadí.Je perfektná,mama mi pol plecha zjedla a hneď si vypýtala recept aj dyňu:-DNie je to moc štiplavé,tak akurát...vážne paráda:yes::yes:Už pečiem ďalšiu;-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Teda Ivanko, tak tuhle dyni jsem jeste nevidela. Ma vubec nejaka seminka? Je hodne podobna te sladke oranzove dyni, ale vnitrek je uplne jiny, takze vubec netusim, jaky typ by to mohl byt. Ale dulezite je, ze chutna :-D A moc dekuju :-8

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Luci,ja mám takúto dyňu,ako je na fotkách (potom zmažem) a neviem aký je to druh,pozerala som aj na tvojich stránkach,ale na žiadnu sa mi nepodobá.Ale je výborná na pečenie,takže už marinujem:-*:-pInak,všetky tvoje recepty sa mi moc páčia:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-ptaky vyzkouším s Hokkaidó:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Raz som pre vegetariánsku návštevu z Nemecka upiekla tekvicu na pečenie zhruba takto (ak odrátam chilli). Boli nadšení, mohli sa ujesť...že takéto niečo nepoznajú u nich...

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Mám dýni Hokkaido tak to prubnu.Dík za receptík+4:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    :-p:yes:moja obľúbená dyňa:-*s čili som ju ešte nejedla,vyskúšam:-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Urcite se da pouzit i takova ta oranzova, klasicka dyne. Na tomto odkazu je vrchni Hokkaido a druhy obrazek je maslova dyne http://www.lucasinka.cz/2010/09/dyne-–-znameni-pod...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    hezký receptík,mám doma dýni,ale nevím zda je máslová je to taková klasická,tak snad by se to dalo zkusit z ní udělat.;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo