Suroviny
Porce: 30/35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,49 g |
| Tuky | 233,78 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 714 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 400,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr s vejci šleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Moje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
buchta panda,
buchta s vejci,
buchta z marmelády,
žravá bucta,
žravá buchta na plech,
recept na zravou buchtu,
trio zrava buchta,
dobrá a rychlá buchta např perník,
lacina buchta na plech,
recept na buchtu panda,
laciná buchta,
marmeláda buchta,
zravabuchta,
slovenské recepty na buchty,
slovenske buchty recept,
buchta ze staré marnelady,
panda řezy,
buchta marmeláda,
nadýchaná buchta s džemem polita čokoládou,
buchta
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mléko,
olej,
kakao,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
marmeláda
Komentáře (17)
-moja stará mama na Slovensku pred veľa rokmi ma to naučila tak jak som to napísala.
No čo ,človek sa celý život učí nie?
Ale inak Vám prajem veľa šťastia a samé slniečkom zaliate dni.
S úctivým pozdravom,
milluskaHmhrnciarovapost .cz
Máte pravdu, obecně to platí
Suroviny na štědrovku nechávám přes noc na kuch. lince
Ale např. do křehkých těst strouhám studený, ba i zmrzlý, tuk
Ale např. do chlebíčků (biskupský, ovocný) liji rozpuštěné máslo
Ale např. jsou i tací, kteří do klasického lineckého zapracují povolené (rozpuštěné) máslo a jsou spokojeni s výsledkem...
Děkuji za odpověď