Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní polévka z hlívy, s medvědím česnekem

Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte, jak hlívu zpracovat, vyzkoušejte snadnou polévku, dochucenou pálivou paprikou.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 644 kJ /
393 kcal
Bílkoviny12,37 g
Tuky10,14 g
Vláknina18,21 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 643 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy53,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Medvědí česnek omyjeme a pokrájíme najemno. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Krok 3: Přisypeme papriky, necháme rozvonět a hned zalijeme studeným vývarem. Prošleháme, ochutíme paprikovou pastou a přivedeme k varu. Krok 4: Brambory a hlívu přidáme do polévky. Vaříme doměkka asi 15 minut. Krok 5: Do hotové polévky vmícháme medvědí česnek a případně dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 27. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jkml

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jkml

Marie

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá:-K

:yes: u nás už medvěd roste <3, udělám určitě tuhle polévku

Marie Svarcova: doufám, že bude chutnat;-)

Moc vám všem děkuju:-)

Pochutnala bych si:-K:-8

Paradna polievocka,urcite vyskusam .Teraz je sezona cesnaku,treba to vyuzit.:yes::yes::yes:

Pěkná polívčička <3:yes:

Určitě trháš medvěda na náplavce na trhách:-D - u nás jako u Jarky, tahám ho očima. V noci bylo -4 ;-)

hosta: :-O - Ty mě snad dáváš sledovat ?:-D, přesně tak - potupně kupuju na Náplavce:-D

Ty už taky máš medvěda? Nám teprve vystrkuje špičky :-( Polévka sympatická jako vždy :yes:

zizala: Jaruško díky:-)

Tématické fráze:
medvědi česnek a hlíva recepty, gulášovna náplavce, recepty s medvědím česnekem, polévka z chleba a hlívy

Suroviny:
hlíva ústřičná, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, paprika sušená uzená, pasta papriková, vývar zeleninový, máslo, mouka hladká, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]