Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-kokosovo-jablečný moučník

Jablka se s kokosem na tomto moučníku dobře doplňují. Jablečná náplň je zde zahuštěná piškoty, které ji jednak ochucují i oslazují a navíc přidávají na jejím objemu. Kokosová vrstva činí tento moučník nevšedním.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby tuhnutí

95 min (50 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti přibližně 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 915 kJ /
5 238 kcal
Bílkoviny101,10 g
Tuky234,18 g
Vláknina44,58 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 705 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy617,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vypracujeme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh. Krok 4: Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotek prstu nelepí. Po upečení dáme korpus vychladnout. Krok 5: Oloupaná, na kousky nakrájená jablka dáme podusit. Přidáme do nich cukr, skořici a rum. Neměla by být úplně rozdušená. Do hotových jablek přidáme 4 hrsti rozdrcených piškotů a necháme vychladnout. Krok 6: Do kastrůlku dáme 150 ml mléka, přisypeme kokos, cukr a necháme vařit, až se mléko vypaří. Musíme hlídat, aby se kokos nepřipálil. Po vychladnutí zamícháme do zakysané smetany. Krok 7: Na vychladlý korpus natřeme jablečnou náplň. Tu poklademe piškoty a na ně nalijeme kokosovou hmotu, kterou pěkně rozetřeme a posypeme Grankem. Dáme do ledničky přes noc, aby všechno dobře zatuhlo.

TIP: Jablka v kuchyni

Zveřejněno 6. 11. 2010

Poznámka autorky mamkapavla

Kokosová hmota se dá připravit i jednoduše smícháním 100 g kokosu, lžíce cukru, jedné zakysané smetany (250 g), dvou smetan na šlehání (celkem 210 g) a jednoho ztužovače šlehačky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M13G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M13G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Masula:Tak to jsem ráda, že tam moučník chutnal

Tento moučník jsem dnes upekla a je výborný:yes::-p,všem moc chutnal a kamarádky chtějí recepis;-),že je lehký,osvěžující a nepřeslazený:yes::-):-K.Dovoluji si přidat fotku:-8:-K

Dnes jsem pekla a všem řezy velmi chutnaly:yes: :-p:-K

moc super recept, jen jsem do spodu dala vrstvu piskotu :)):-*

:-p vypadá moc dobře:yes::yes::-K

Děkuji a také je tak dobrý.:-K

Ten je určitě moc dobrý, jabka jsou v moučníkách vždycky dobrý.

:yes::-)) vypadají hezky

Tématické fráze:
moucnik s kokosem, jablečné moučníky, kokosovo jablečné řezy, moucniky s kokosem, moucnik s jablky, jablečný moučník, moučník s jablky a kokosem, jablečno kokosové řezy, jablecny moucnik s kokosem, kokosový moučník, kokosovo jablečný koláč, moučníky z kokosem, moučníky s jablky, jablečné řezy a moučníky, jablečný moučník recept, jablečno-kokosové řezy, kokosovo-jablečné řezy, výborný moučník s jablky, kokosove moucniky, recepty jablečné moučníky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, kypřící prášek do pečiva, voda, olej, jablko, piškoty, cukr krupice, rum, skořice, kokos, smetana zakysaná, mléko, cukr, kakao granko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu