Rizoto Hakunšáben
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 674 kJ / 2 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,97 g |
| Tuky | 35,97 g |
| Vláknina | 55,51 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 3,97 g |
| Sůl | 7,72 g |
| Sacharidy | 289,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte rýži, chvilku ji na plameni promíchejte se zeleninou a pak přilijte bílé víno. Až se po pár minutách odpaří alkohol, začněte ihned přilévat vývar. Lehce osolte a pozvolna rýži za postupného dolévání vývaru vařte 17 minut.
Krok 2: V době probublávání rýže oloupejte z kapusty několik listů, opláchněte je od zbylé hlíny, osušte je a nakrájejte na proužky. Slaninu pokrájenou na kostičky začněte opékat na rozpálené pánvi. Po chvíli opékání k ní přidejte kapustu a restujte přibližně dalších 5 minut.
Krok 3: Až bude rýže téměř na al dente, přidejte k ní lžíci másla a kapustu se slaninou. Promíchejte, přidejte špetku čerstvě namletého pepře a přistrouhejte do rizota nastrouhané pecorino. Hotové rizoto naservírujte, zakápněte ho olivovým olejem, navrch přidejte extra opečený kousek slaniny a máte senza oběd ve venkovském stylu.
Zveřejněno 21. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Moje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 39 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 46 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 55 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
varilamysicka.cz,
venkovske rizoto,
varilamysicka,
hlina ustricna recept,
cuketové rizoto se slaninou,
pancetty
Suroviny:
rýže,
cibule červená,
celer,
vývar zeleninový,
víno bílé,
kapusta,
pancetta,
pecorino,
máslo,
olej olivový,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (6)
Prosím doplň suroviny do příslušného místa, postup přesunu do textu.
Text receptu je doslova překopírován odsud http://fresh.iprima.cz/recepty/selske-risotto nebo odsud http://www.thinkfood.cz/selske-risotto/, ani to není příliš etické, bez uvedení zdroje
www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/stavnate-kruti-rizoto-se-zeleninou
ach jo