Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží jahodový dort

Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v želé na povrchu, v parných dnech příjemně osvěží.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie.stefanova lucie.stefanova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby tuhnutí v lednici

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma průměr 26 cm, 1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 110 kJ /
3 133 kcal
Bílkoviny86,41 g
Tuky157,50 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 459 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy333,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Do větší mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, olej a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do dortové formy. Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá. Korpus po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: V misce smícháme tvaroh, kysanou smetanu a vanilkový cukr (případně přimícháme šlehačku ve spreji a špetku skořice). Krok 5: Jahody omyjeme a nakrájíme. Podle návodu na sáčku připravíme červené želé. Krok 6: Na korpus rozetřeme krém, vyskládáme jahody a zalijeme ještě vlažným želé. Necháme v lednici ztuhnout.

TIP: Jak ozdobit ovocný dort želatinou?

Zveřejněno 28. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svěží jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqw2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svěží jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqw2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Napsáno

Musím říct, že dort je velmi chutný a svěží 😋😋dělám ho už po několikáté a kdo ochutnal řekl ať dám vědět až ho budu zase dělat 😁. Doufám,že někde ještě dohledam foto. Doporučuji 👍👍

Opravdu výborný! <3 Jednoduchý i pro mne absolutní začátečnici! :-D Všichni si skvěle pochutnali, opravdu super!
:-!:-!:-!

mňamózní! ;-)

ivulinka:Děkuji za bodík:-) u nás také vždy vydrží sotva na druhý den k snídani :-D

Tyhle moučníky u nás také frčí, a když přijde můj bráška, tak je schopen nám ho celý s níst, bodík:yes:

Vypadá hezky,;-) (přesuň si ho do Dortů):yes::yes:

Tématické fráze:
svěží dort, jahodový dort, recept na jahodový dort, jahodovy dort recept, svezi dorty, dorty recepty, svěží dort recept, lehký jahodový dort, bezlepkový jahodový dort, dorta s jahodami, dortový korpus s jahodami, lehký svěží dort, svěží krém na dort, svěží tvarohový dort, top recepty jahodový dort, dort z jahodoveho kompotu, nejkrasnejsi jahodovy dort, bezlepkový dort s jahodami, svěží jahodový moučník, svěží krem do dortu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko, tvaroh, smetana kysaná, cukr vanilkový, skořice, šlehačka ve spreji, želé červené dortové, jahody čerstvé, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu